Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, προκηρύσσει δύο νέους διαγωνισμούς ψηφιακής δημιουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2016 -2017.

Ο πρώτος διαγωνισμός, με τίτλο "Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος", απευθύνεται σε μαθητές/ μαθήτριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αποσκοπεί στην ανάδειξη του φύλου σε συνάρτηση με το περιβάλλον και στην υποστήριξη της κοινωνικής ανάπτυξης, στη βάση μίας ισότιμης και αμοιβαίας συμβίωσης με όρους σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον. Σε εθνικό επίπεδο, η διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί καινοτόμα δράση, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει παρόμοια πρωτοβουλία κατά το παρελθόν.
 Ο δεύτερος διαγωνισμός, με τίτλο " Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά", απευθύνεται στους/στις μαθητές/-τριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων. Παράλληλα, εστιάζει στη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Μέσω του διαγωνισμού, αναδεικνύεται η σημασία των έμφυλων στερεοτύπων ως προς τον σχεδιασμό, την εμπορία των παιχνιδιών και συνακόλουθα στην επιλογή και τον τρόπο χρήσης τους. Περισσότερα στην πηγή:http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2016/Nov/DT_15-11-2016_2%20Neoi%20Mathitikoi%20Diagonismoi%20Psifiakis%20Dimiourgias.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου