Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πως θα βάλω ADSL στο Νηπιαγωγείο μου;
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προσφέρει συνδέσεις ADSL σε όλες τις σχολικές και διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επαίδευσης. Οι συνδέσεις που παρέχονται αφορούν σε:
  • Αναβάθμιση των ISDN/PSTN συνδέσεων του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
  • Αντικατάσταση των 2Μbps μισθωμένων κυκλωμάτων των διοικητικών μονάδων
  • Νέες συνδέσεις σε νέες σχολικές ή διοικητικές μονάδες
Οι συνδέσεις ADSL δίνουν στα σχολεία τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις προηγμένες υπηρεσίες του ΠΣΔ και του Διαδικτύου γενικότερα, εξαιτίας της μόνιμης πρόσβασης και της υψηλής ταχύτητας που παρέχουν.


 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

 

 

         

   Πρώτα ο μαθητής
Κανένα σχολείο και κανένα παιδί δεν αφήνουμε να μείνει πίσω… Όλα τα παιδιά, χωρίς κοινωνικές, οικονομικές, μορφωτικές, θρησκευτικές ή πολιτισμικές διακρίσεις και ανισότητες.           
 Το νέο σχολείο απαιτεί ανασχεδιασμό σε βάθος.
 Ένα σχολείο χωρίς τοίχους.
 Το νέο σχολείο κτίζεται με θεμέλια στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό.
 Με πρωταγωνιστή  το μαχόμενο εκπαιδευτικό στην τάξη το νέο σχολείο θα πετύχει   τους στόχους του
  Ένα  σχολείο φιλικό στο περιβάλλον (πράσινο σχολείο)
 Σχολείο ανοικτό στην  κοινωνία σε αρμονική σύνδεση με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης.



Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012



 

 Η βιωματική μάθηση!
Η μάθηση γράφει ο Κώστας Μπακιρτζής δεν είναι ούτε διαισθητική ούτε επιστημονική αλλά βιωματική, με την έννοια ότι για να μάθουμε, ανακαλύπτοντας, δημιουργώντας, παράγοντας γνώση, διαισθητικά ή επιστημονικά, θα πρέπει κάπου αυτό να μας ενδιαφέρει, να μας κινητοποιεί, να μας αγγίζει και να μας συγκινεί.
Διαφορετικά, όσο διαισθητικά ή συστηματικά και αν λειτουργήσουμε δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα.
Θα είναι κάτι μηχανικό και τυπικό που στην  καλύτερη περίπτωση θα μας δώσει πληροφορίες που δεν θα έχουν καμία αξία και σχέση με τη ζωή μας, καμία επίπτωση στην πορεία μάθησης και ανάπτυξής μας. Είναι αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ του έχω (πληροφορίες για τα μαθηματικά, τη ζωγραφική, τη ζωή) και του είμαι (μαθηματικός, ζωγράφος, ζωντανός!).

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνάντηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων Δήμου Παιονίας: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου  2012, 12.30-14.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης.

Συνάντηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων Δήμου Κιλκίς: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 12.30-14.00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι μια διεθνής εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  από την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών και εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 120 χώρες.
Η ActionAid Ελλάς συντονίζει για 9η φορά από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2012 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος και να ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια άλλους από ολόκληρο τον κόσμο.
Η φετινή δράση έχει τίτλο «Δικαιώματα από την πρώτη μέρα!», Εκπαίδευση και Φροντίδα στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία. Τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας (0-8 ετών), παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία τους στο σχολείο και αργότερα στη ζωή. Παράγοντες όπως η σωστή διατροφή, η υγειονομική περίθαλψη, ένα ασφαλές περιβάλλον και η πρόσβαση σε ποιοτική και κατάλληλη εκπαίδευση, διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού.
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου 2012 μέσω της ιστοσελίδας της ActionAid http://education.actionaid.gr/GAW2012, όπου και είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ομάδα συναδέλφων επιμορφωμένων στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης δημιούργησε έναν νέο ιστοχώρο  με ενδιαφέρον http://dipe-v-thess.thess.sch.gr/oeedws/. Ο νέος ιστότοπος λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες. Σκοπός τους η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εκπαιδευτικών σεναρίων και δραστηριοτήτων.  Σας καλούμε να μοιραστείτε αυτές τις ιδέες και να αναρτήσετε και δικά σας σενέρια και δραστηριότητες που να αφορούν στο νηπιαγωγείο!!!

Αγαπητές συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στην τελική του μορφή το επιμορφωτικό υλικό
που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης με
τίτλο: Θέματα αξιοποίησης της Ομάδας στη σχολική τάξη

Είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση  www.epimorfosi.edu.gr  (Βασικό Επιμορφωτικό Υλικό - Τόμος Δ)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χαιρετισμός
Αγαπητές  συναδέλφισσες και   συνάδελφοι
Με την ανάληψη καθηκόντων της Σχολικής Συμβούλου της  38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής   την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 ξεκινά  η συνεργασία μας.
Σε μια  δύσκολη εποχή της πατρίδα μας, εκτιμώ ιδιαίτερα τη διαρκή αφοσίωσή σας στο  έργο των νηπιαγωγείων.  Στόχος είναι  να συνεχίσουμε μαζί ανοδικά  με γνώση, πρόγραμμα και όραμα, έχοντας επίγνωση ότι τόσο η μεταξύ μας συνεργατική σχέση, οι σχέσεις μας με τα μέλη της εκπαιδευτικής και της τοπικής κοινότητας αλλά και κυρίως η δική σας σχέση με τους μαθητές και τις μαθήτριές σας, είναι  εν δυνάμει τρόποι δράσης, βελτίωσης και αλλαγών.