Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «Ιστορίες στην πόλη της Λάρισας»



 Στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της Λάρισας, οι εκδόσεις «iWrite», προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος. Προσκαλούνται όλοι οι συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να στείλουν ένα διήγημα με φόντο την πόλη της Λάρισας.
Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημα να εκτυλίσσεται στην πόλη, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Τέλος, το διήγημα μπορεί να είναι φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχνικά είδη (ερωτικό, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας κ.λπ.). Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του πολιτισμού της πόλης, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Τα βραβευμένα διηγήματα θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στη Λάρισα. Οι εκδόσεις «iWrite» πιστεύουν στον σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων της πόλης.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 20ή Σεπτεμβρίου 2013.
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση larisa2013@iwrite.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 54 634, Θεσσαλονίκη.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Λάρισας 2013». Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).
Η αξιολόγηση των διηγημάτων στους διαγωνισμούς του «iWrite» γίνεται πάντα από ανεξάρτητους ανθρώπους του πνεύματος. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους εξής: Iσμήνη Κάκαλη (φιλόλογο - επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων), Μηνά Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτη περιοδικού «Φαινόμενα», Ελεύθερος Τύπος) και Στελίνα Μαργαριτίδου (δημοσιογράφο - συγγραφέα).
ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
* Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις «iWrite».
* Δεύτερο βραβείο: Υποτροφία αξίας 400 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις εκδόσεις «iWrite».
* Τρίτο βραβείο: Υποτροφία αξίας 200 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις εκδόσεις «iWrite».Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις εκδόσεις της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του έργου τους. Τέλος, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης σε διηγήματα που θα ξεχωρίσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής στο www.iwrite.gr ή στο τηλέφωνο: 2311-272.803 Πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου