Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Φωτογραφία: Η Βιβλιοθήκη σας χρειάζεται και αυτό το καλοκαίρι!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί και φέτος να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζουν και διοργανώνουν από κοινού το Future Library και Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Η πανελλαδική καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 14 ετών.
Πέρσι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας 2013, υλοποιήσαμε 30 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν 501 παιδιά όλων των ηλικιών και κερδίσαμε αμέτρητα παιδικά χαμόγελα. Το εγχείρημα αυτό δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών μας που με το μεράκι και τη θετική τους διάθεση συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της καμπάνιας. 
Φέτος προσβλέπουμε και πάλι στην βοήθειά σας, για να κατορθώσουμε να «χτίσουμε» μαζί με τα παιδιά έναν κόσμο αισιοδοξίας και χαράς μέσα από αφηγήσεις ιστοριών, κατασκευές, πειράματα, ζωγραφική, φωτογραφία, χαρτογράφηση κόσμων, μουσική, εικαστικά κ.α.  
Αν είστε άνθρωπος που πιστεύετε στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή προσφορά, αν χαίρεστε να δουλεύετε με παιδιά, αν έχετε κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες (αφήγηση, χειροτεχνία, μουσική, ζωγραφική, θέατρο κ.λ.π.) ή απλώς θέλετε να στηρίξετε το κοινωνικό έργο της Βιβλιοθήκης και να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον ελεύθερο σας  χρόνο, γίνετε εθελοντής στη Βιβλιοθήκη!
Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους ο καθένας από σας μπορεί να βοηθήσει, είτε αναλαμβάνοντας την υλοποίηση κάποιας δραστηριότητας ως εμψυχωτής, είτε συμμετέχοντας υποστηρικτικά κατά τη διεξαγωγή των προγραμμάτων είτε καταγράφοντας με φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα τη δράση είτε αναλαμβάνοντας την ενημέρωση των κοινωνικών σελίδων  της ΒιβλιοθήκηςΤην Τετάρτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζουμε στη Βιβλιοθήκη με ένα μίνι – μαραθώνιο δραστηριοτήτων για παιδιά!

14:00-15:00 Μαγειρεύουμε τη δική μας πετρόσουπα!
Μπορεί μια παραμυθένια πετρόσουπα να γίνει το πιο νόστιμο φαγητό του κόσμου; Διαβάζουμε και δραματοποιούμε το βιβλίο του John Muth «Πετρόσουπα» και μαθαίνουμε για τη μαγεία που κρύβουν οι πράξεις προσφοράς!
Με την Μαρία και την Ερατώ Παπαδοπούλου
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με προεγγραφή

15:15-16:15 Με το βάτραχο ξεναγό, κρατάμε το περιβάλλον καθαρό!
Η συγγραφέας του βιβλίου «Ο βάτραχος ξεναγός» ταξιδεύει στη Φύση μαζί με τα παιδιά και ξεναγό τον Βάτραχο και βρίσκουν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος !
Με την Αθηνά Τσιρίκα
Για παιδιά α, β και γ’ τάξης, με προεγγραφή

16:30-17:30 Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή;
Διαβάζουμε την ιστορία του Rudyard Kipling «Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή» και μαθαίνουμε να γράφουμε από την αρχή, όπως οι άνθρωποι οι προϊστορικοί!
Για παιδιά δ, ε και στ τάξης, με προεγγραφή


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 23410-76338 και στο mail vivlkilk@sch.gr.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, απλά απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου