Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Οι αρχές της Αειφορίας στο σχολείο μας


Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών ΠΕ60, ΠΕ70 και Ειδικοτήτων της Δ.Π.Ε.  Κιλκίς, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Κιλκίς και στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς στο Μεταλλικό Κιλκίς. 
Το σεμινάριο είχε ως θέμα :«Οι αρχές της Αειφορίας στο σχολείο μας», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Τοπικού Δικτύου Π.Ε. «Κοινωνικό  Νηπιαγωγείο: η αειφορία στην πράξη» και  διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν τα εξής: 
 Εργαστήριο: Κατασκευές με φυσικά υλικά και μουσική, Θοδωρής Παπαιωάννου, Δάσκαλος, συγγραφέας, μουσικός
Βιωματικές δραστηριότητες: «Αειφορική διαχείριση οικοσυστημάτων» στο χώρο γύρω από Γυναικόκαστρο & Εργαστήριο: «Φτιάχνοντας ένα κήπο στην τάξη μας με αρωματικά βότανα», Παιδαγωγική Ομάδα Κ.Π.Ε. Κιλκίς

 Εισήγηση: Ο σχολικός χώρος στο πλαίσιο της Αειφορίας, Παπαδοπούλου Πηνελόπη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας 
«Καλές» σχολικές πρακτικές στην προοπτική της Αειφορίας, Ιππέκη Βασιλική, Υπεύθυνη Π.Ε. στην Δ.Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης
 Εργαστήριο στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς: Βιωματική  προσέγγιση εννοιών  εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία μέσω έργων τέχνης, Μαρία Ν. Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 38ης Περιφέρειας και Μαρία Σαραντοπούλου, ζωγράφος.

Στην επιμορφωτική συνάντηση προσκλήθηκε από το ΚΠΕ Κιλκίς και συμμετείχε και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας, κ. Ιωάννης Τρικκαλιώτης, αναπλ. μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου.
Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, και την εκπαιδευτικό κ. Μαίρη Σαραντοπούλου, εικαστικό, που συμμετείχε στη δραστηριότητα στην Πινακοθήκη και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο τη Τέχνης Κιλκίς, κ. Κική Παπαδοπούλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου