Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Δράσεις του Δικτύου Εκπαίδευσης για την Τοπική Ιστορία «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου».Πρωτοβουλία για δημιουργία «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης»

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης και 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, διοργανώνουν  συνάντηση συνεργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στην Καπναποθήκη «Αυστροελληνικής»
και ώρα 12:00 έως τις 13:30, στο πλαίσιο του δικτύου εκπαίδευσης για την Τοπική Ιστορία, το οποίο ιδρύθηκε το σχ. έτος 2015-16, με τίτλο «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Στη συναντηση με πρόσκληση κληθηκαν φορείς και πρόσωπα που σχετιζονται με θέματα Τοπικής Ιστορίας.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Ι.Μ.Μ.Α.), θα περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους θεματικές:
1. Δίκτυο εκπαίδευσης Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου»: επικαιροποίηση, πραγματοποιηθείσες δράσεις και προγραμματισμός νέων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Ιωάννα Κ. Αρβανίτη, Μαρία Ν. Παπαδοπούλου, Ιωάννης Τρικκαλιώτης.
2. Πρόταση δημιουργίας «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης», Βασίλειος Νικόλτσιος, Διευθυντής Ι.Μ.Μ.Α. Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.
3. Δράσεις του Δήμου Κιλκίς σχετικά με το 2η θεματική, Δημήτριος Τσαντάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την δυνατότητα συμβολής των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στην επίτευξη της πρότασης δημιουργίας «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου