Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Green Party: περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη 5 με 10 Ιουνίου



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας το θεσμό τουGreenparty, με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει και προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 5 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως.
Ο οικολογικός θεσμός του Greenparty, με σύνθημα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!», σκοπό έχει να περάσει το μήνυμα ότι φροντίδα για το περιβάλλον και ποιότητα ζωής είναι ταυτόσημα, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας και προσθέτει ότι  «στόχος είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης, με διάρκεια και αποτελέσματα ορατά στο άμεσο μέλλον. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο η αρχή σε μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του πράσινου προφίλ της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι μας συμμετέχουμε και φροντίζουμε τον περιβαλλοντικό μικρόκοσμό μας».
Η ομάδα του Greenparty σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προγραμματίσει για την «πράσινη» εβδομάδα τα εξής:
- 5/6: Έναρξη Greenparty- Σινεμά στο γρασίδι του πάρκου. Προβολή των ταινιών περιβαλλοντικού χαρακτήρα “Wall-e” και “Home” (21:00 & 23:00 αντίστοιχα)
- 6-7/6: Συμμετοχή σχολείων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναζητώντας τον ελεύθερο χώρο» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου- Κορδελιού (10:00- 13:00). Εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια (Κυνήγι Θησαυρού, Πειραματισμοί & Παιχνίδια με τη Φύση) από την ομάδα του Greenparty & την «Τυτώ» (18:00-20:00)
- 8-10/6: Οικογιορτή & «Ευ-Ζην»- έκθεση αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων από όλη την Ελλάδα. Παρουσίαση εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους.
- 8-10/6: Έκθεση φωτογραφίας του διαγωνισμού Greenparty και Greenparty_Junior
- 9/6: Ημέρα ενέργειας, στα πλαίσια του έργου “Energy for Mayors” . παρουσίαση δράσεων από φορείς της πόλης.
- 9/6 & 10/6: Θεατρική οικολογική παράσταση, από ειδική ομάδα επιστημόνων/ καλλιτεχνών.
- 10/6: Οικολογικά Εργαστήρια για παιδιά, από φορείς της ευρύτερης περιοχής μας (ΜΚΟ, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών κ.ά.)
- 10/6: Τελετή βράβευσης Greenparty (Ώρα βράβευσης: 20:00), Μουσική βραδιά- κλείσιμο γιορτής.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και τα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Πηγή-περισσότερα:http://www.econews.gr/2012/05/31/green-party-ekdilwseis-thessaloniki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου