Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

6 Μάρτη Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού



1ο Νηπιαγωγείο Αξιούπολης
Η 6η Μαρτίου είναι αφιερωμένη κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.Χρήσιμος στο ζήτημα αυτό είναι ο «Πρότυπος Συμβουλευτικός Οδηγός»  που πραγματεύεται τα αντικείμενα της διαφορετικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βίας και του ρατσισμού,  στη διεύθυνση http://www.i-red.eu/resources/projects-files/sxedio_drasis-vivliografia.pdf


Τη μέρα αυτή και όχι μόνο πραγματοποιούνται στα σνηπιαγωγεία του νομού  δράσεις-εκδηλώσεις-συζητήσεις  κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.


1ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου
Αφίσες από σχετικές δράσεις, σε ηλεκτρονική μορφή,  στάλθηκαν και   παρατίθενται από το  1ο Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου, το  Νηπιαγωγείο Νέου Αγιονερίου Κιλκίς και το 1ο Νηπιαγωγείου Αξιούπολης.

Στο ζήτημα αυτό μπορούν να συνεισφέρουν τα προγράμματα αγωγής υγείας τα οποία αφορούν στη βελτιωση των κοινωνικών σχέσεων των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. 


Το 2/θεσιο νηπιαγωγείο Ν. Αγιονερίου μας έστειλε  ομαδική αφίσα που
δημιούργησαν οι μαθητές του  μετά 
από την ανάγνωση του παραμυθιού "η Μόνα σε καινούριο σχολείο". Η ιδέα για τη δημιουργία της  συγκεκριμένης αφίσας προέκυψε αυθόρμητα και είναι εμπνευσμένη από το  καθημερινό παιχνίδι των παιδιών. Ειδικότερα, το μήνυμα "ένας για όλους 
και όλοι για έναν"
είναι το "σύνθημα" της φετινής ομάδας μαθητών, όπου 
όλα μαζί τα παιδιά σχηματίζουν κύκλο, ενώνουν τα χέρια και σηκώνοντας 
τα όλα μαζί ψηλά φωνάζουν το δικό τους "σύνθημα".


1ο Νηπιαγωγείο Αξιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου