Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση απονομής βραβείων 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού"


Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές και ποιήτριες του 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, που διοργάνωσε η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς.

Της απονομής θα προηγηθεί αφιέρωμα στους ποιητές και ποιήτριες -μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, που έχουν τιμηθεί με διάκριση από το θεσμό του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” στις προηγούμενες διοργανώνεις.

Αναφορά σ' αυτούς θα γίνει από την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής και Πρόεδρο της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσ/νικης κ. Ζωή Σαμαρά, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Την επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος. Τα αφιέρωμα έχει τίτλο “Η ποίηση είναι κόρη της σιωπής”, στίχος από ποίημα της Ζωής Σαμαρά. Ποιήματα των παραπάνω δημιουργών θα διαβαστούν από μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ.

Στόχος του αφιερώματος είναι να διαπιστωθεί πώς επηρέασε την πορεία των ποιητών-τριων η διάκριση της οποίας έτυχαν από τον θεσμό, κατά το παρελθόν.

Αξίζει να τονισθεί ότι και στη φετινή διοργάνωση η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Συνολικά εστάλησαν 105 συμμετοχές από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας, πολλές από Κύπρο (περί τις 15), αρκετές από Γερμανία και Ιταλία.

Το έργο της Κριτικής Επιτροπής ήταν δύσκολο, καθώς το επίπεδο της πλειονότητας των σταλθέντων συλλογών ήταν υψηλό.

Και τη φετινή διοργάνωση στηρίζει το ΥΠ.ΠΟ., η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας και το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς  για τα ελευθέρια του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου