Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΙΛΚΙΣ


Τη σχολική χρονιά 2011-2012 επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη μας 45 τμήματα τάξεων, από τα 9 Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς. Φιλοδοξούμε για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά 2012-2013, αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει και με τη δική σας βοήθεια. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τάξεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων θα προηγείται πάντα η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί μας για τον καθορισμό της ημέρας της επίσκεψης. Το νέο πρόγραμμα θα αρχίσει από τις 8 Ιανουαρίου. Εκπαιδευτικά προγράμματα για τάξεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ψάρεμα παραμυθο-ηρώων Ψάρεμα στη Βιβλιοθήκη; Σε αυτή τη Βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά! Τα παιδιά ψαρεύουν ήρωες παραμυθιών και ιστορίες. (Προτείνεται για προσχολική ηλικία  Ένα λιοντάρι στο Παρίσι Μέσα από τις σελίδες του ομότιτλου βιβλίου, τα παιδιά ταξιδεύουν στο Παρίσι και γνωρίζουν γωνιές της πόλης, συντροφιά με ένα λιοντάρι! (Προτείνεται για Α’ και Β’ Δημοτικού).Τα μυστικά αντικείμενα του ζωγράφου Η δραστηριότητα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, πίνακές τους και την τεχνοτροπία  τους μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παρατήρησης εικόνων και λέξεων! (Προτείνεται για Γ’ και Δ’ Δημοτικού). Γνωρίζω την πόλη μου Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, οι μαθητές πραγματοποιούν μια διαδραστική περιήγηση στο χώρο και στο χρόνο, μαθαίνοντας  την ιστορία και τις παραδόσεις της πόλης μας! (Προτείνεται για Ε’ και Στ’ Δημοτικού) Το κυνήγι των βιβλίων Ένα παιχνίδι με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη λειτουργία και τις χρήσεις της Βιβλιοθήκης! (Προτείνεται για Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού) 
Για την καλύτερη οργάνωση θα προηγείται πάντα η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί μας για τον καθορισμό της ημέρας της επίσκεψης στη Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα θα αρχίσει από τις 8 Ιανουαρίου.
*Πληροφορίες : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου – Δημοτικός Κήπος, τηλ. 2341076338, email vivlkilk@sch.gr. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Μαρίνα Βεζυρτζόγλου, Ιορδάνης Ανθυμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου