Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ημερίδα ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό

Λογότυπο ΕΨΥΠΕ


    Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου - Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνει, με συμμετοχή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2013, ώρες 8:30-17:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της ημερίδας, μέσα από εισηγήσεις διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ομάδες εργασίας/ εργαστήρια είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης, ανταλλαγής σύγχρονων επιστημονικών απόψεων και επιστημονικού διαλόγου πάνω σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Θα συζητηθεί το φαινόμενο του εκφοβισμού και θα παρουσιαστούν οι διαστάσεις του, καθώς και προτάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στον τομέα αυτό. Οι ομάδες εργασίας θα δώσουν μια ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσω της επαφής με έμπειρους συντονιστές, να προσεγγίσουν από διαφορετικές αφετηρίες το θέμα των σχέσεων και του εκφοβισμού.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η δράση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. με προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και ανάλογα προγράμματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του εκφοβισμού που έχουν υλοποιηθεί από άλλους Φορείς ή Ερευνητικά - Πανεπιστημιακά Κέντρα στον Ελλαδικό χώρο. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές συναφών τμημάτων, καθώς και σε όσους δουλεύουν με παιδιά και εφήβους και ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία τους. Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Για να κάνετε προεγγραφή στην ημερίδα παρακαλούμε πατήστε εδώ. Πηγή:http://epsype.blogspot.gr/ όπου υπάρχει αναρτημένο και υλικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου