Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με θέμα: ««Εναλλακτικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων της ΣΒΕ στο σχολικό περιβάλλον με οδηγό το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο»



Επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης  με θέμα: ««Εναλλακτικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων της ΣΒΕ στο σχολικό περιβάλλον με οδηγό το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο»
Ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 το επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης  με θέμα: ««Εναλλακτικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων της ΣΒΕ στο σχολικό περιβάλλον με οδηγό το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο» που υλοποιούν η Σχολική Σύμβουλος, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Παπαδοπούλου και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Ιωάννης Τρικκαλιώτης.

     Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετέχουν Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι/ες και Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Παιονίας, και υλοποιείται στη διάρκεια τεσσάρων συναντήσεων στις 11, 18, 25 Νοεμβρίου & 16 Δεκεμβρίου 2015, από τις 12:30 – 14:00 στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
Διερεύνηση του τρόπου αξιοποίησης του παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων ΣΒΕ.
Βιωματική εφαρμογή της προτεινόμενης ομαδοσυνεργατικής τεχνικής.
Εφαρμογή των διδαχθεισών πρακτικών στην τάξη (προαιρετική), αναστοχασμός και ανατροφοδότηση.
Συζήτηση-αποτίμηση του επιμορφωτικού προγράμματος.
Δημοσιοποίηση των καλών πρακτικών και έκθεση του παραγόμενου υλικού (προαιρετικά).
Στην 3η συνάντηση υλοποίησης του προγράμματος συμμετείχε και ο εκπαιδευτικός/συγγραφέας Βαγγέλης Τασσιόπουλος!



!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου