Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Παιδαγωγική δράση στην Ειδομένη!







Το άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει ακόμη πραγματωθεί. Από αρχές καλοκαιριού αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες  αλλά και γονείς μαθητών και μαθητριών μας  συνεισέφεραν στην Ειδομένη με προσωπική τους πρωτοβουλία. Η ανάγκη οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να διδάσκονται μέσα από παιδαγωγικές δράσεις που στοχεύουν στις πανανθρώπινες αξίες της  δικαιοσύνης, της ισότητας, της  μη βίας,  της αλληλοβοήθειας επιτακτικότερη παρά ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό κινητοποιήθηκαν εθελοντικά τον μήνα Νοέμβρη μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού Κιλκίς και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν μεταξύ άλλων και μικροδωράκια για τα προσφυγόπουλα. 
Κατόπιν τούτου ιδιαίτερη ήταν η χαρά και η συγκίνησή μας όταν η παιδαγωγική δράση στην οποία συνεργήσαμε  οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Αν. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Σύλλογοι  Π.Ε. Εκπαιδευτικών Κιλκίς και  Π.Ε. Παιονίας τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού ολοκληρώθηκε! Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή  22 Δεκεμβρίου 2015 με την βοήθεια του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Κιλκίς και της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Παιονίας, τα μικροαντικείμενα/δωράκια που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες  μεταφέρθηκαν από τους τόπους συγκέντρωσής τους (1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και !ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης) στην Ειδομένη και μοιράστηκαν  σε προσφυγόπουλα!  Για τη μεταφορά των κιβωτίων χρειάστηκαν συνολικά 3 αυτοκίνητα και ένα ημιφορτηγό!  Οι κούτες που έστειλαν τα σχολεία περιείχαν κατόπιν οδηγιών μεγάλο  αριθμό μικροαντικειμένων/δώρων σε ατομικές συσκευασίες, με περιεχόμενο φιλικό στα παιδιά!
Όσοι και όσες βρεθήκαμε εκεί  βιώσαμε συναισθήματα έντονα και ανάμεικτα!
 Καλά Χριστούγεννα με την ευχή να αποτελέσουν την αρχή ώστε το φως της δικαιοσύνης και της ειρήνης να λάμψει στις ψυχές μας, αλληλέγγυα προκειμένου "ο πλησίον όπου γης να βοηθηθεί πραγματικά". 


...Πάνω στις ράγες των στίχων μου
το τραίνο που προχωρεί στο μέλλον
φορτωμένο στάρι και τριαντάφυλλα
είναι η ειρήνη.
Αδέρφια μου,
μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνει
όλος ο κόσμος με όλα τα όνειρά του.
Δώστε τα χέρια, αδέρφια μου,
αυτό 'ναι η ειρήνη.
Απόσπασμα: Γιάννης Ρίτσος
ΑΘΗΝΑ, Γενάρης 1953
Από τη συλλογή Αγρύπνια (1941-1953)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου