Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ένας πρακτικός Οδηγός για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους, προϊόν πολύχρονης δράσης του Συνηγόρου του Παιδιού και ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων 31 δημοσίων φορέων και μκο που παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες σε παιδιά.

Οδηγός Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού ανήρτησα  οδηγό με τίτλο:Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού. Στόχος του Οδηγού είναι να συμβάλλει ώστε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού να γίνει γνωστή και να εφαρμόζεται από επαγγελματίες και εθελοντές/ντριες κατά την οργάνωση και προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους.
Κατεβάστε τον Οδηγό εδώ (για ασπρόμαυρη εκτύπωση εδώ)
Στον Οδηγό καταγράφονται με σύντομο και εύχρηστο τρόπο:
  • βασικές διαδικασίες, αρχές και κανόνες που αφορούν στη διαχείριση της προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών (πχ αναζήτηση, προσέλκυση και επιλογή εθελοντών, υποχρεώσεις φορέα και εθελοντή, εκπαίδευση και εποπτεία) 
  • πεδία εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού
  • θετικές και αρνητικές εμπειρίες που μπορούν  να χρησιμεύσουν ως παραδειγματα προς μίμηση ή προς αποφυγή
  • εργαλεία ελέγχου, προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης, προτάσεις και ιδέες προς αξιοποίηση
  • βιβλιογραφικές παραπομπές. 
Ο Συνήγορος του παιδιού ελπίζει  ο Οδηγός να φανεί χρήσιμος και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Περιμένουμε τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις σας στο cr@synigoros.gr. Η ανατροφοδήτησή σας θα τεθεί υπόψη των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής για την ανανέωση και βελτίωση του Οδηγού. Περισσότερα στην πηγή:http://www.0-18.gr/gia-megaloys/gia-megaloys/ethelontismos-kai-dikaiomata-toy-paidioy

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας, πραγματικά ανθρώπινα όντα είναι εκείνοι εκεί έξω που ξέρουν έρθει στην ενίσχυσή τους, όταν υποφέρουν παρόμοια. Αυτός ο άνθρωπος μου έκανε ένα δάνειο ύψους 70.000,00 €. Χάρη σε αυτόν σήμερα έχω τη μεγάλη περιοχή της αγοράς. Μπορώ να επιβεβαιώσω από εκείνη τη στιγμή και αν συμβεί ότι χρειάζεστε ένα δάνειο; Παρακαλώ να έρθει σε επαφή μαζί του. Έτσι, εσείς που έχουν ανάγκη, όπως εγώ, μπορείτε να γράψετε σε αυτόν και να εξηγήσει την κατάστασή σας μπορεί να σας βοηθήσει.

    ταχυδρομείου του: stephannefillon@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή