Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δράση για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!


Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αφορμή τον εορτασμό, τα παιδιά μπορούν να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο, να γνωρίσουν συγγραφείς και εικονογράφους, να παρακολουθήσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και εικαστικά εργαστήρια, μέσα και έξω από το νηπιαγωγείο, να μυηθούν στον πολιτισμό άλλων χωρών, να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα της διατροφής και αειφορίας του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο εορτασμού η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τη Σχολική Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας, τον Υπεύθυνο Καινοτόμων δραστηριοτήτων,  το Λαογραφικό Μουσείο, κ..ά.  προτίθεται να διοργανώσει δράση για τα παιδιά νηπιαγωγείων της πόλης του Κιλκίς με τίτλο: Μαθαίνω να μοιράζομαι! 
Η δράση θα περιλαμβάνει:
1) Έκθεση ομαδικών ζωγραφικών έργων  των παιδιών στη Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς, με τίτλο: Ο ήρωας του   αγαπημένου μας παραμυθιού. Τo παραμύθι μπορεί να είναι κλασσικό αλλά και σύγχρονο παραμύθι περιβαλλοντικού και οικολογικού περιεχομένου, κ.ά.
2)Αφήγηση ενός παραμυθιού από την Ανατολή που μιλά για τη σημαντικότητα της προσφοράς, με ενεργό εμπλοκή των παιδιών με τη συμβολή της Σχολικής Συμβούλου, της δασκάλας Μαρίας Πραξιγά και της θεατροπαιδαγωγού, Εύης Χατζημητάκου.
2) Μεταφορά της Έκθεσης στα νηπιαγωγεία
Στη συνέχεια της πιλοτικής δράσης, με ευθύνη της Προϊσταμένης του κάθε νηπιαγωγείου, η δράση θα μεταφερθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης του Κιλκίς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και δεν θα μπορέσουν να  μεταβούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου